Per 1 juli reserveren voor afvalbrengstation

Vanaf woensdag 1 juli gaat het afvalbrengstation in ’t Vèèn werken met een reserveringssysteem. Vanaf dan kunnen inwoners alleen op afspraak terecht om afval te brengen. De wachttijden en wachtrijen op de openbare weg, die ontstonden sinds de coronamaatregelen, behoren zo tot het verleden. Inwoners kunnen het tijdstip van afval brengen afstemmen op hun agenda. 


Online reserveren

Tot 1 juli is het afvalbrengstation nog toegankelijk zonder afspraak. Vanaf maandag 22 juni kan online gereserveerd worden voor data vanaf 1 juli. Dit kan via www.acv-afvalbrengstation.nl en via de ACV -app. Op de online-kalender kunnen inwoners zien welke tijdstippen beschikbaar zijn. 

Regels voor het brengen van afval

Naast het reserveringssysteem gelden vanaf 1 juli 2020 enkele andere regels voor het brengen van afval naar het afvalbrengstation. Dit is nodig om het reserveringssysteem goed te laten verlopen, zodat iedereen eerlijk en op tijd aan de beurt is. Zo blijft de capaciteit van het afvalbrengstation optimaal beschikbaar voor alle inwoners van Veenendaal. De extra regels zijn:

  • Huishoudens kunnen van 1 juli tot en met 31 december 2020 maximaal zes keer reserveren om afval weg te brengen;
  • Huishoudens mogen maximaal 2 m³ afval per reservering komen brengen (voor asbest geldt een meldplicht en maximaal 35 m2).


Inwoners wordt aangeraden de voorwaarden voor het brengen van afval in de bevestigingsmail goed door te lezen voor het bezoek aan het afvalbrengstation.