Youri Roseboom komt DOVO versterken.

DOVO heeft Youri Roseboom gecontracteerd. De talentvolle 20-jarige spits komt over van 1e divisionist FC Eindhoven en tekent een eenjarig contract. Roseboom speelde in de jeugd van Vitesse/AGOVV, NEC en De Treffers. 

Bij Eindhoven maakte de aanvaller afgelopen seizoen zijn debuut in de wedstrijd tegen Jong Ajax. In de wedstrijd bij FC Volendam wist Roseboom voor het eerst het net te vinden. Bij DOVO hoopt de goaltjesdief dat komend seizoen veelvuldig te doen. ‘’Ik ben een speler die niet van verliezen houdt en er altijd voor de volle 100% voor gaat. Ik heb geleerd dat opgeven geen optie is. Mijn kwaliteit is doelpunten maken, eigenlijk heb ik er elk seizoen wel een stuk of 15 gemaakt. Bij DOVO hoop ik dit ook te gaan doen’’. 

Youri zijn eerste indruk was bij DOVO direct goed en hij kijkt er dan ook naar uit om zijn kwaliteiten te tonen aan DOVO. ‘’Ik hoor om me heen dat we een goede ploeg krijgen. Zelf kende ik DOVO niet heel goed. Maar na de eerste gesprekken was het voor mij snel duidelijk. DOVO is op dit moment perfect voor mij. Alles ziet er mooi en professioneel uit’’, klinkt een tevreden kersverse aanwinst. 

Rugnummer 25

Youri Roseboom zal volgend seizoen gaan spelen met rugnummer 25. Dit nummer draagt hij om zijn overleden vriend Paco Geutjes te eren. Na een auto-ongeluk op 25 januari 2020 overleed Geutjes twee dagen later op 21-jarige leeftijd. Roseboom zat ook in dezelfde auto. ‘’Met het rugnummer 25 wil ik Paco eren, het was de dag van het ongeluk en dat we elkaar voor het laatst zagen. Al mijn doelpunten en assists zullen dan ook voor hem zijn’’!