Sociaal startpunt ’t Vèèn voor alle ondersteuning in het sociaal domein

De gemeente ontwikkelde samen met maatschappelijke organisaties de afgelopen tijd een nieuwe website: www.sociaalstartpuntveenendaal.nl. Op deze website vinden inwoners informatie en activiteiten en diensten van ruim 500 professionele en vrijwilligersorganisaties op het gebied van zorg, ondersteuning, wonen, opvoeden, werk en welzijn. 

Wethouder Martijn Beek is enthousiast: ‘De website sociaalstartpuntveenendaal.nl is een belangrijk hulpmiddel voor de toegang tot het sociaal domein in ’t Vèèn. Hiermee geven we inwoners een goede mogelijkheid zelf te kijken welke vormen van ondersteuning er in ’t Vèèn zijn. De website helpt inwoners om op een rijtje te krijgen wat hun mogelijkheden zijn. Zo kunnen ze een vraag of probleem zelf oplossen. Er is heel veel in Veenendaal. De website biedt een overzicht van het hulpaanbod, activiteiten en nuttige informatie en tips.’

Wat biedt het sociaal startpunt?

De website is gebruiksvriendelijk en wordt doorlopend onderhouden. Er is dus altijd sprake van een actueel en volledig overzicht van informatie, organisaties, bewonersinitiatieven en activiteiten. De meerwaarde is dat inwoners specifieke informatie en hulpaanbod in hun directe omgeving kunnen vinden. 

Een aantal voorbeelden: een inwoner die vrijwilligerswerk wil gaan doen, maar geen idee heeft bij welke organisaties of initiatieven dat kan, vindt allerlei mogelijkheden met adresgegevens. Mensen die gebruik willen maken van een maaltijdvoorziening vinden een overzichtelijk overzicht. Bovendien kunnen ze aanbieders met elkaar vergelijken en zoeken op specifieke dieetwensen. Voor 85-plussers die zelfstandig wonen biedt deze website goede informatie en handige tips om langer thuis te blijven wonen. En bij informatie over aanpassingen in een woning is direct een overzicht te zien van bijvoorbeeld klussendiensten in de buurt. Bewoners die in hun eigen wijk een activiteit zoeken, vinden alle mogelijkheden op een kaart.

Ook het lokale en actuele corona hulpaanbod en allerlei initiatieven voor corona hulp zijn te vinden op de website sociaalstartpuntveenendaal.nl