Competitie indeling 2e en 3e divisie bekend.

Voetbalbond KNVB heeft de concept indelingen van het amateurvoetbal voor het komende seizoen bekendgemaakt. De definitieve indeling volgt op 1 juli, maar voor GVVV en DOVO staat de indeling inmiddels vast.

GVVV speelt komend seizoen weer in de 2e divisie. De blauwen treffen daar AFC, ASWH, De Treffers, Excelsior Maassluis, HHC Hardenberg, IJsselmeervogels, Katwijk, HFC, Kozakken Boys, Noordwijk, Quick Boys, Rijnsburgse Boys, Scheveningen, Spakenburg en TEC. De beloftenteams van Sparta Rotterdam en FC Volendam spelen hun eigen competitie in de 2e divisie. Zij mogen alleen spelers opstellen die jonger zijn als 23 jaar.

DOVO speelt het seizoen 2020/21 in de 3e divisie. Het 4e niveau kent met ingang van het komende seizoen geen competitie vervalsing meer, daar de jong teams zijn weggesaneerd naar een eigen jong competitie. De rooien treffen het komend seizoen ACV, Ajax, Barendrecht, DVS’33, Excelsior’31, Goes, Harkemase Boys, Hoek, Lisse, Odin’59, Sparta Nijkerk, Sportlus’46, Staphorst, SteDoCo, Ter Leede, VVOG en VVSB.

Corona ellende

Het plan was om de aftrap van het voetbalseizoen in de 2e en 3e divisie te laten plaatsvinden in het weekeinde van 22 en 23 augustus. Door de beperkingen die de overheid heeft opgelegd is het maar de vraag of dat doorgang gaat vinden. Ook de hoofdklasse die zou beginnen op 29 en 30 augustus moet mogelijk worden uitgesteld. Van de 1e t/m de 5e klasse speelt dat probleem niet. Daar begint de competitie pas op 19 en 20 september.

De competitie kan bovendien alleen beginnen als er enige vorm van voorbereiding heeft plaatsgevonden. Het is vooralsnog niet helemaal duidelijk of het kabinet halsstarrig blijft volhouden dat er geen contact mag zijn, of dat het gezonde verstand de boventoon gaat voeren en de beperkende maatregelen voor de buitensporten komen te vervallen.

Naast de vraag wanneer er afgetrapt mag worden, speelt ook nog de vraag of er publiek bij het voetballen aanwezig mag zijn. Waar de overheid enerzijds zegt dat er zonder publiek gespeeld moet worden, mogen vergelijkbare samenkomsten 100 mensen publiek trekken. Of die regeling ook voor een buitensport als het voetbal gaat gelden is nog niet duidelijk.