Voetbalcompetitie 19/20 afgelopen

Voetbalbond KNVB heeft besloten dat de amateur competities per direct zijn afgelopen. Dit alles heeft te maken met de coronacrisis die momenteel heerst in de wereld.

Door overheidsmaatregelen mogen voetbalclubs pas vanaf 1 juni weer voetballen. Daardoor is er onvoldoende om de competities uit te spelen. De resultaten van het seizoen 2019-2020 komen te vervallen. Daarom zullen er geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn en spelen alle clubs komend seizoen op hetzelfde niveau.

Voor GVVV en DOVO is dat goed nieuws. Beide clubs moesten alle zeilen bijzetten om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. De blauwen komen volgend seizoen wederom uit in de 2e divisie, terwijl de rooien in de 3e divisie blijven.

De druiven zijn een stuk zuurder voor De Merino’s. De schapenkoppen streden om het kampioenschap in de 2e klasse G. Na de zure degradatie in seizoen 18/19 wilde de club zo snel als mogelijk terug naar de 1e klasse. Door de maatregelen zal de club volgend jaar wederom in de 2e klasse spelen. Voor middenmotor VRC heeft het verder geen gevolgen.

Voor Veenendaal en Panter geldt hetzelfde als voor VRC. Ook die clubs waren reeds uitgeschakeld voor de titel. VVV speelt volgend jaar in de 3e klasse, SVP in de 4e.